Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Микс от кафе и вино пуснаха на пазара в САЩ

Микс от кафе и вино пуснаха на пазара в САЩ

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Кафе и вино

Американската компания Fun Friends Wine пусна на пазара необичайна комбинация между кафе и вино. Интересното съчетание се предлага с имената Каберне кофи еспресо и Шардоне кофи капучино.

От компанията казват, че необичайното съчетание е идеалната напитка за хората, на които им се пие малко вино, но не желаят да се чувстват изморени след това.

Компанията, чието седалище се намира в щата Флорида, е искала да произведе необичайна комбинация между любимата сутрешна и вечерна напитка на повечето хора.

В Америка популяризират нискоалкохолната линия от напитки като алтернатива на бирата. Тя включва Червена сангрия, Розе мускат, Бял мускат, Ягодов мускат, Прасковен мускат и сега Каберне кофи еспресо и Шардоне кофи капучино.

Кафе

"Гордеем се, че сме първата компания, която пусна на пазара линията Забавно вино в кенче и нямаме търпение да представим новите разновидности на кафето на нашите обичащи забавлението почитатели" – заявява директорът на компанията Джо Пелег.

Новата напитка на американците обаче влиза в пълно противоречие с последното проучване на британски учени, които установиха, че дори и в малки количества алкохолът е вреден.

С изследването си британските експерти опровергаха твърдението, че една-две чашки вино или някакъв друг алкохол са полезни за здравето.

Според тях дори една халба бира или две чаши вино могат да нанесат поражения на организма. Ако обаче човек намали пиенето, понижава и риска от сърдечни заболявания или високо кръвно налягане.

Вино

По думи на британските учени в предишни изследвания, където се стига до извода, че умерената консумация на алкохол е полезна, не са представени никакви адекватни биологични аргументи.

Професор Касас от Лондонския университетски колеж смята, че пиячите не са споделяли напълно с лекари и изследователи колко точно алкохол изпиват.

В британското проучване учените са изследвали само хората, чиито гени им позволявали да поемат алкохол в малки количества.

Изводът от проучването е, че няма алкохол, независимо от неговото употребено количество, който да е полезен за здравето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest