На 9-ти юли в САЩ отбелязват Ден на виенския шницел. Същият специалитет се почита още и на 9-ти септември, когато е Световният ден на виенския шницел.
Виенският шницел е сред най-вкусните и емблематични австрийски ястия. Той е толкова вкусен и ароматен, че появили се на трапезата, няма как да не ни завладее усещане за домашен уют.
Приготвя се от начукано телешко месо и панировка от яйца, галета, брашно. След като месото се панира добре, се запържва в маслена баня. А резултатът кара всеки да си оближе пръстите.
Не е напълно сигурно как точно се е появил виенският шницел, но се знае, че още преди около два века той вече присъства в кулинарна книга. Благодарение на невероятния си вкус рецептата се е съхранила и до днес.
Почетете Дена на виенския шницел, като си го приготвите за обяд и вечеря. А ако търсите гарнитури за шницели, в галерията ни ще откриете най-вкусните допълнения към месцето.
Коментари