На 7-ми юли любителите на пастата отбелязват Деня на макароните.
Макароните представляват дребни тестени продукти, имащи формата на цилиндър.
В някои страни (включително и България) под макарони се разбира и пастата в други форми. В Италия обаче думата Maccheroni е използвана за тръбовидните изделия от тесто.
Макароните присъстват често в италианската кухня, както и на масата на други народи. Обикновено първо се сваряват във вода и след това се комбинират с различни сосове като Болонезе, гъбен сос, сициалиански сос, сос Четири сирена и други.
Но също така макароните могат да се използват за направата на запеканки, солени торти или салати. Има и десерти с макарони.
У нас е много популярна комбинацията макарони със захар, комбинирани дори със сирене - закуската от детството ни.
Непременно отпразнувайте Деня на макароните, като приготвите своя любим специалитет с тестените тръбички или взаимствате от идеите в галерията.
Коментари