Карфиолът е полезен и от него може да се приготвят всевъзможни вкусотии, вместо да се затваря в рамките на традиционното паниране. Карфиолът е вкусен и приготвен по различен начин. Той е кулинарен продукт, който може да отговори на всеки вкус. Ето няколко вкусни идеи с карфиол!
Пържен карфиол
Сварете една глава карфиол, разкъсана на съцветия. Всяко съцветие потопете в разбити яйца и запържете. Докато са горещи, поръсете ги с кашкавал. Тази рецепта с карфиол е елементарна, но вкусна.
Карфиол с майонеза
Сварете съцветията на една глава карфиол в подсолена вода, наредете ги в тавичка, залейте ги с майонеза и ги запечете в предварително загрята на двеста градуса фурна.
Карфиол с пилешко
Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия, заедно с един едър морков. Сварете двеста грама пилешко филе. Нарежете пилешкото месо и моркова на кубчета. Добавете сто грама сварен грах, подправете с майонеза, поръсете с нарязани на ситно зелени подправки.
Карфиол с репички
Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия. Прецедете и охладете. Добавете една глава нарязан на колелца лук, една кисела краставичка, десет репички, сто грама сметана, нарязани на ситно зелени подправки. Насладете се на неустоимо ястие с карфиол!
Карфиол с яйца
Сварете половин глава карфиол, разкъсана на съцветия, и два моркова. Нарежете ги на ситно. Добавете нарязана на ситно краставица, репички, сто грама сварен грах, добавете сметана и поръсете с нарязани на ситно яйца.
Пюре от карфиол
Сварете една голяма глава карфиол и я пасирайте. Добавете в пюрето сметана или масло. Използвайте като разядка, гарнитура или зеленчуков дип.
Супа с карфиол
Сварете четиристотин грама месо по избор заедно с два моркова и две глави лук. Нарежете месото, щом се свари. Върнете го в бульона и добавете съцветията от една глава карфиол. Поръсете с магданоз.
Рецептите с карфиол са много и най-различни. Задължително опитайте:
Коментари