С кренвирши можете да приготвите разнообразни и интересни вкусотии. Много вкусни и интересни на външен вид са октоподите от кренвирши.
За да ги приготвите срежете по дължина кренвиршите така, че да се оформят четири ленти, а горната част не режете. Сварете ги леко.
Така ще се получи октопод с четири пипала, който можете да сложите в пюре, а очите му направете от точици майонеза. Тази идея се посреща много добре от децата.
С помощта на 2 кренвирша и 4 яйца можете да направите красиви цветя. Пържете всяко яйце поотделно, като веднага, щом го счупите в тигана, сложете резенчета кренвирши около жълтъка, но така, че да остане място между резенчетата и него. Така ще получите красиви цветя с листенца от резенчета кренвирши.
Оригинално изглеждат и сърцата от кренвирши. Те пак се правят с помощта на яйца на очи. Щом чукнете яйцето в тигана, около него оформете сърце от разрязан, но не докрай, по дължина кренвирш.
За да запази сърцето формата си, може да си помогнете с клечки за зъби, с които да фиксирате двата му края.
Много са вкусни кренвиршите в бекон. За целта са необходими толкова резени бекон, колкото кренвирши ще използвате. Увийте всеки кренвирш в резенче бекон, наредете в тавичка и запечете. След около 5 до 8 минути в загрята до 200 градуса фурна беконът става хрупкав и златист, а кренвиршите – сочни и вкусни.
Много вкусни и интересни стават кренвиршите със спагети. Но за да избягате от баналното смесване на спагети със запържени кренвирши, нарежете кренвиршите на парченца с около 2 сантиметра дължина и във всяко от тях забодете по няколко спагети.
Сварете ги, докато спагетите не станат достатъчно меки. Сервирайте със сос по желание.
Интересни и вкусни стават кренвиршите с кашкавал. Разцепва се всеки кренвирш по дължина, в отвора се слагат тънки лентички кашкавал и се запича в предварително загрята фурна.
Вкусни стават и кренвиршите с картофи. Сварете няколко картофа, обелете ги и ги нарежете на едри кръгли резени.
Наредете един ред картофи в намазана с мазнина тавичка. Покрийте с нарязани или настъргани кренвирши. Отгоре покрийте с пласт картофи и поръсете с настърган кашкавал. Печете до златисто.
Вкусни са и кренвиршите в бутер тесто. Всеки кренвирш се разрязва на две, увива се в парче бутертесто и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Коментари