Унгарските специалитети са апетитни и пъстри. В голяма част от тях присъстват различни видове месо, тъй като те са вдъхновени от някогашния живот на маджарите, който е бил свързан с отглеждането на овце и друг добитък.
Рецептите в унгарската кухня имат вековна история и се характеризира с ароматни билки и гъсти сосове, които ще ви накарат да си оближете пръстите. Подправките, които присъстват в тях, са червен пипер, чесън, мащерка, риган, кимион, синап и др. Освен месо в солените блюда задължително се влагат продукти като лук, картофи и други сезонни зарзавати.
Впечатляващи са както супите и яхниите на унгарците, така и техните десерти, които заемат почетно място в световната кулинария. Особено интересно е добавянето на плодове към месо, сирене и други солени продукти.
Ястията в Унгария са с имена, които едва ли ще произнесете лесно и ще запомните. Въпреки това споменът за вкуса им ще ви навява усещане за блаженство дълго време. В горната галерия вижте и кои са специалитетите, които задължително трябва да опитате, ако се озовете в тази колоритна страна.
Коментари