gotvach.bg»Статии»Диета при здравословни проблеми»Тибетска диета за пречистване на кръвта

Тибетска диета за пречистване на кръвта

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1314
Лимони
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-15%
Препоръчано за теб:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
24.65 лв.
Виж ››

Здравословна и полезна диета от Тибет може да ви помогне да почистите токсините от кръвта си, като по този начин намалите риска от мозъчен удар и инфаркт.

При тази диета в продължение на 25 дни всеки ден трябва да се пие специално приготвена напитка. Напитката се пие винаги сутрин и винаги на гладно. От напитката трябва да се пият по 1-2 чаши.

Напитката се приготвя от 300 грама лук и 1 килограм лимони. Двете съставки се нарязват ситно се слагат в 1.5 литра кипяща вода. Оставят се под капак за 15 минути, за да се освободят всички полезни свойства от лука и лимоните.

Лук

Проучвания са доказали, че лукът и лимонът, които са част от тази диета, действат като превантивна мярка срещу много видове рак и засилват имунната система на човека. Отварата може значително да намали и риска от инфаркт и инсулт.

Лимоните са богати на цитронова киселина, която стимулира стомашните сокове, а освен това намалява производството на кръвна захар. Пектинът в цитрусите от друга страна потиска апетита и създава усещане за ситост в продължение на 4 часа след приема.

Голям помощник при храносмилането е и витамин С, който е в обилни количества в лимоните.

Допълнително лукът помага срещу остеоартрит и подмладява, а лимонът действа срещу стрес, камъни в бъбреците и помага за здрави венци.

Лимон

В лука са открити серни съединения, които се усвояват лесно от организма. Чрез кръвния поток те попадат в главния мозък и оказват позитивно действие върху редица важни зони. Освен това лукът може да активизира и подмладява клетките.

Ако искате да повторите тази диета, трябва да изчакате най-малко 10 дни преди да започнете да консумирате от отварата.

В периода на тази прочистваща диета е задължително да се спазват всички други правила на здравословното хранене. Това означава, че трябва да ограничите животинските мазнини и алкохола.

Диетата може да пречисти само клинично здрави хора, т. е. ако имате някакви здравословни проблеми и прилагате тази диета, можете само да навредите на здравословното си състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Stanislav Kotakov
Stanislav Kotakov
11.11.2016 21:04
Браво,точно преди да видя коментарите расъждавах варху това как ште запазят полезните си своиства като са под кипяща вода ..??! точно обратното те изчезват моля за добър одговор
5
0
Миро
Миро
09.09.2015 13:39
Никак няма да се запазят ... По-важния въпрос е , откъде едно изолирано общество като тибетците са се снабдявали с пресни лимони , след като при тях те не могат да виреят ;)
18
2
16723
16723
29.11.2014 09:03
не мога да разбера как ще се запазят хранителните свойства на лимоните и по специално витамините след като се сложат в кипяща вода
35
1