Gotvach.bg»Статии»PR Публикации»Задават се дни на френската гастрономия в София

Задават се дни на френската гастрономия в София

AdminAdmin
Администратор
95442k
Френска гастрономия

За първи път столичани и гости на града ще могат да поглезят сетивата си в Дни на френската гастрономия и продукти.

Кулинарното събитие ще се състои на 21 и 22 ноември, точно след посрещането на Новото Божоле, а мястото е пред Музея за история на София.

Инициативата ще се състои непосредствено след посрещането на Новото Божоле, а традицията повелява младото вино да се отваря всяка година точно на третия четвъртък от ноември месец.

Ежегодно милиони бутилки от френското вино, което току-що е станало, се отварят по всички краища на света.

Интересен факт е, че Новото Божоле трябва да се изпие до Коледа. В град Божьо, столицата на това младо вино, първите бурета от реколта 2014 вече бяха отворени в полунощ.

В две шатри в София посетителите ще могат да се срещнат с представители на френските вина и гастрономия.

Ще се предлагат различни френски деликатеси, пред които никой няма да успее да остане равнодушен.

Гостите ще имат възможност да вкусят невероятни френски колбаси, сирене, хляб, сладкиши и шоколади.

Традиционните гофрети и палачинки също заслужават специално внимание. Всички тези изкушения ще бъдат поднесени с невероятна селекция френски вина.

Посетителите ще могат да закупят директно от изложителите желаните продукти.

Събитието стартира на 20 ноември с традиционен коктейл за партньорите на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Тази година Камарата реши да разшири формата и да превърне празника на божолето в истински празник на френската гастрономия, достъпна за по-широката аудитория.

Самото изложение ще отвори врати в петък от 11 до 21 часа и в събота от 9 до 21 часа.

Доброто настроение ще бъде гарантирано от циркови номера и кулинарно шоу, а през съботния ден ще се предлагат и детски занимания и ателиета, за да могат дори и най-малките да се възползват от събитието.

Неповторимият френски вкус е гарантиран, а вината и кулинарните изкушения ще задоволят и най-капризния вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest