На 8 и 9 ноември 2013 г. в Интер Експо Център – София, вниманието на много хора ще привлече COOLinar - случващо се за първи път събитие, посветено на любовта към добрата храна и напитки.
COOLinar ще се проведе паралелно с международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и INTERFOOD & DRINK (6 – 9 ноември).
Кулинарните битки по време на COOLinar ще бъдат подкрепени и от провеждащата се по същото време специализирана изложба за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА – оборудване СИХРЕ.
Участие в COOLinar ще вземат много почитатели на добрата храна, хубавото настроение и претворяването на вкусни рецепти от любители.
Подготвили сме много интересна програма, която да събуди любопитството на всеки един посетител.
През първия ден със Сандра Алексиева („1001 рецепти“) ще си поговорим за това какво е необходимо за успеха на една кулинарна медия в онлайн пространството. Дигиталният експерт Иво Илиев ще ни запознае с възможностите, които интернет дава за популяризирането на храни, напитки, кулинария и диетология. Д-р Мария Николова, специалист в катедра „Диететика“ към МУ – София, ще ни поговори и за медицинската страна на диетологията.
След кратка почивка от дигиталната тематика копирайтърът, блогър и колумнист Любомир Любомиров ще ни каже кои послания са „готови за консумация“ и продават онлайн. За да сме изцяло в крак с модерното, чрез директна скайп връзка с консултанта по фитнес и храни Елена Шидерска, ще стартираме една интересна дискусия за това кое е полезно и кое вредно в различните системи за отслабване.
За финал – компаниите от хранително-вкусовия бранш ще могат да получат професионален съвет от Иво Илиев и Любомир Любомиров за своя корпоративен сайт, начините, по които са представени продуктите им в него, профили и групи във Фейсбук, Google+, Тwitter и др.
На 9 ноември ще се развихрят молекулярните експериментални демонстрации на Foodies – Бояна и Боби. Занимателен уъркшоп със Сандра Алексиева от „1001 рецепти“ ще ни подготви за кулминацията на COOLinar – кулинарните битки.
Професионалният поглед на шеф Андре Токев и на шеф Иван Манчев от Българската асоциация на професионалните готвачи ще се ангажира с много труден избор между специално сформирани отбори, които ще кръстосат черпаци в приготвянето на предварително избрани ястия.
Удоволствието за участници, жури и публика е гарантирано!
За посетителите на международните специализирани изложби е подготвена специална анкетна карта, чрез попълването на която всеки може да спечели интересни и полезни награди, предоставени от търговска верига Техномаркет.
Повече информация за COOLinar и неговата програма, както и за международните специализирани изложби, можете да откриете и във Facebook, LinkedIn и Google+.
Коментари