Храната винаги е заемала централно място на всеки рожден ден, най-вече тортата, но не навсякъде по света празнуват с едно и също меню. За да отпразнувате рожден ден в някои страни, се налага сериозното да промените вкуса си.
От foodpanda ни показва някои от най-нестандартните храни за рожден ден.
В Грузия е прието празникът да се посреща с голяма тава мусака, която е приготвена от смляно месо и полята с мека яйчена заливка.
За китайците тортата е клише и те посрещат рождените си дни с празнична супа, от която първо си сипва рожденика, а след това и останалите членове на семейството.
Според техните традиции всеки, който ще празнува с рожденика, трябва да помогне с приготвянето на супата. Така празнуващият ще остане завинаги свързан с близките си хора според поверието.
Освен супа китайците си похапват и нудълс за рождения ден, като те трябва да са възможно най-дълги. Колкото по-дълги са спагетите на масата, толкова по-дълъг ще е животът на рожденика, се казва в китайските суеверия.
Мексиканците, от друга страна, държат на тортата за рожден ден, но при тях тя е изключително люта. Трябва да сте истински любител на пикантните храни, за да успеете да хапнете едно парче от мексиканска торта за рожден ден.
Тя е комбинация от черен шоколад и чили. От кулинарна гледна точка тортата е истински шедьовър, тъй като характерният вкус на черния шоколад идеално се допълва от лютото чили, но не всеки успява да преглътне хапка, без да се просълзи.
В Русия също държат на тортите за рожден ден, но те са по-големи фенове на соленото пред сладкото и затова предпочитат солени торти на празничната трапеза.
Традиционно тортите са истинска калорийна бомба, защото са приготвени с големи количества майонеза, но пък са много вкусни.
Холандците предпочитат да посрещнат един рожден ден със сладкиши, но към тях задължително има и цигара с марихуана, за да е празникът пълен.
Коментари