Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Торти за рожден ден

Торти за рожден ден

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Торти за рожден ден

За рождения ви ден или за празника на някой от близките ви можете да приготвите сами торта, която ще бъде много по-вкусна, а дори и по-красива от някои купешки предложения.

Направете американски чийзкейк. Трябват ви 300 грама меки какаови бисквити, 2 супени лъжици захар, 100 г масло, за крема: 500 г маскарпоне или крема сирене, 120 г захар, 2 яйца, 1 ванилия, 1 компот от вишни или череши.

Разбъркайте натрошените бисквити, добавете захарта и маслото. Разпределете вашия блат в дълбока тава. Това е основата за чийзкейка. В купа смесете маскарпонето и захарта. Разбийте яйцата с ванилията.

Смесете яйцата и маскарпонето с миксер на висока скорост. Разпределете сместа върху основата и печете 20 минути на 200 градуса. Изключете фурната и оставете чийзкейка за още час в нея.

Извадете го и го преместете в хладилника за 10 часа. След това разпределете отгоре отцедените плодове от компота.

Торти за рожден ден

Целувчената торта е истинско пиршество за любителите на изисканите десерти. Необходими са ви 1 чаша почистен шамфъстък, 2 супени лъжици нишесте, две чаши пудра захар, 6 белтъка, 3 чаши заквасена сметана, 1 ванилия, 100 г разтопен шоколад, 1 супена лъжица разтворимо кафе, шоколад за украса.

Загрейте фурната до 150 градуса. Нарисувайте върху фолио кръг с диаметър 20 сантиметра. Направете 4 такива заготовки. Смелете шам фъстъка с ¾ чаша пудра захар.

Разбийте белтъците на сняг и добавете постепенно още ¾ чаша пудра захар. Смесете ядките с белтъците. Нанесете по една четвърт върху всеки кръг и печете по половин час до златисто.

Оставете блатовете да съхнат десетина минути, преди да ги извадите, след това ги охладете. Отстранете ги от фолиото.

Пригответе шоколадовия крем. Разбийте чаша и половина от сметаната с една супена лъжица пудра захар и половин пакетче ванилия. Разбийте до кремообразно състояние, смесете крема с разтопения шоколад.

Отделете ¼ чаша от крема. Пригответе крема от кафе. Разбъркайте кафето с 2 супени лъжици от сметаната. В друга купа разбийте останалата сметана с 3 супени лъжици пудра захар. Добавете сместа с кафето и разбийте.

Върху голяма чиния сложете един блат, намажете с половината от шоколадовия крем, покрийте с още един блат и намажете с кафеения крем. Повторете още веднъж процедурата с останалите два блата.

Останалата ¼ част от крема разпределете върху тортата. Оставете тортата да престои в хладилника не по-малко от 6 часа. Украсете с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest