Както на всички ни е известно, кулинарията и кулинарните умения определено изискват талант, много желание и майсторство. Всяка държава има своите кулинарни традиции и точно благодарение на този факт кулинарията успява да се превърне в изкуство, което обаче малцина умеят да вършат безупречно.
Наличието на разнообразие в ястията и продуктите на различните нации успява да превърне готвенето в голямо предизвикателство, но и в страхотно кулинарно изживяване не само за готвачи, а и за самите консуматори.
Всяка държава си има любим сандвич или бургер, който е най-разпространен там.
В Англия например най-разпространен е сандвичът с бекон, а в САЩ - бургер с бекон, яйце и сирене.
Във Виетнам е много известен сандвич, който се приготвя с пържено пилешко месо и разнообразни зеленчуци, носещ интересното име Банг ми.
Чили се радва на два вида любими сандвичи, един от които е Барос Чарпа - представлява разтопен кашкавал между две филии хляб, а другият е Барос Лука, към който се добавя и телешко месо.
Бразилците предпочитат бургер Бауру, който се приготвя от телешко месо, френски рулца, сирене, краставичка и домат.
Във Франция приготвят сандвич, който се казва Крок Мосю със запечени шунка и кашкавал, полети със сос Бешамел, а в Германия се казва Бутерброд и е обикновена филийка или хлебче, намазани с масло и сладко.
В България най-традиционния сандвич е т.нар. принцеса, който приготвяме с кайма и кашкавал.
Коментари