Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Какво да очакваме тази година от храната по морето

Какво да очакваме тази година от храната по морето

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Цаца

Храната в хотелите по морето и тази година предизвика много въпросителни. Миналата година във всеки десети обект бе регистрирано нарушение, но тази година нещата ще се подобрят.

Каква храна сервират хотелиерите по Черноморието, показа репортерът Георги Георгиев в рубриката На твоя страна по Нова телевизия.

Само през миналия летен сезон бракуваните храни са над 350 килограма. При общо 2310 ненадейни проверки пък са установени 250 нарушения.

Бюфет

В България от години регистрираните проблеми са едни и същи. Те се въртят около неизяснен произход на продуктите, лоша хигиена, храни с изтекъл срок на годност и неправилно съхранение.

До настоящия момент за 2017-та вече са направени 617 проверки. Контролните органи са издали 47 предписания и 10 акта.

Очаква се навременните мерки и ранните проверки да сплашат некоректните хотелиери и тази година качеството да се завиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest