Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 5 на сирената, по които целият свят е луд

Топ 5 на сирената, по които целият свят е луд

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
5 от 5 Снимки

5. Фета


Известно гръцко сирене, което много хора сравняват с българското саламурено сирене. С него също може много да се експериментира, като се добавя в плата, салати, разядки.

Сиренето е една от най-разпространените и стари храни в света. Още в древни времена са се приготвяли такъв тип млечни продукти.

Не може да се каже категорично кога и къде точно се е приготвило за пръв път сирене, но според науката има достатъчно доказателства, че населението на Европа е консумирало сирена още преди епохата на Римската империя.

В зависимост от произхода и съставките си съществуват най-различни сирена, които се различават по ухание, твърдост, вкус, цвят.

Някои от тях са идеални за сандвичи и плата, а други са толкова меки, че се използват за направата на десерти като чийзкейк например.

Има сирена, които са доста странни и малцина се престрашават да ги опитат. Такова е сиренето Casu marzu, което съдържа ларви и определено не е за всеки вкус.

Но пък има много други сирена, които целият свят обожава. Вижте в галерията ни кои са те и ако не сте опитвали някои от тях още, непременно го направете при първа възможност!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати