Пълноценната и засищаща закуска е отличен старт за начало на деня на един германец. Германия се слави като трудолюбива нация и тачеща своите традиции. Това се отнася с пълна сила и за закуската.
Тя трябва да е засищаща за предстоящия дълъг работен ден и пълноценна за деца и възрастни. Разбира се, в различните региони тя може да бъде различна, но като цяло на масата задължително присъстват различни видове хляб и хлебчета. Те имат различни наименования дафнудел, бретцел, кайзер питки, хлебчета с кайма или кашкавал.
Топлато хлебче обикновено е придружено с топло парче флайшкезе или леберкезе. Други предпочитат да похапват различни наденички или по-известни като вурстчета. Често хлебчетата се хапват само с масло или с течен шоколад.
Закуската включва понякога филия хубав хляб с краве масло и конфитюр.
И нещото, което задължително придружава закуската, е голяма чаша топло шварц кафе.
В някои региони немците предпочитат да започнат деня с нещо сладко. За това и разнообразието от сладкиши кухен е огромно, като най-прочут може би е апфел кухен. Това е ябълков сладкиш.
Коментари