Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

редакция:
Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст
Хидрофобирана покривка за маса против петна-20%
Качество без компромис:
Хидрофобирана покривка за маса против петна
54.00 лв.
43.20 лв.

На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст – колбас, на който малко хора могат да устоят. Съчетайте го с халба от любимата си бира и посрещнете празника подобаващо.

Колбаси са се произвеждали още в Древността, но първият произведен братвурст се е появил през 1313 година в Германия. Днес всеки регион в страната има своя рецепта за приготвяне на братвурст и са известни около 40 негови разновидности.

В Германия братвурстът се консумира като основно ястие, като мезе за бира, а също и за закуска. Отлично се съчетава с кисело зеле, картофена салата и пухкав ръжен хляб.

Първоначално се е приготвял само от свинско месо, но днес може да намерите различни смеси и да изберете спрямо личния си вкус.

Отбелязваме Световния ден на сочния братвурст

Кобурският братвурст, приготвян в Кобург, Бавария се приготвя и от телешко или говеждо месо със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонени кори.

Изберете някои от видовете на тази сочна наденичка и макар че у нас се консумира около Коледа, сега не е нужно да чакате края годината, защото имате подод да се почерпите с братвурст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest