На 16 август се отбелязва Световният ден на братвурст – колбас, на който малко хора могат да устоят. Съчетайте го с халба от любимата си бира и посрещнете празника подобаващо.
Колбаси са се произвеждали още в Древността, но първият произведен братвурст се е появил през 1313 година в Германия. Днес всеки регион в страната има своя рецепта за приготвяне на братвурст и са известни около 40 негови разновидности.
В Германия братвурстът се консумира като основно ястие, като мезе за бира, а също и за закуска. Отлично се съчетава с кисело зеле, картофена салата и пухкав ръжен хляб.
Първоначално се е приготвял само от свинско месо, но днес може да намерите различни смеси и да изберете спрямо личния си вкус.
Кобурският братвурст, приготвян в Кобург, Бавария се приготвя и от телешко или говеждо месо със сол, черен пипер, индийско орехче и лимонени кори.
Изберете някои от видовете на тази сочна наденичка и макар че у нас се консумира около Коледа, сега не е нужно да чакате края годината, защото имате подод да се почерпите с братвурст.
Коментари