Билки и храни за подобряване здравето на червата

Билки и храни за подобряване здравето на червата

Здравето на стомаха е от изключително значение за цялостното благоразположение на организма. Често го пренебрегваме, хранейки се с вредни храни и водейки заседнал начин на живот, и забравяте, че наричат червата втори мозък на тялото.

В един момент ужасните проблеми като язва, гастрит и други започнат да се появяват. За да предотвратите неразположеност от този тип, бихте могли да вземете превантивни мерки под формата на определени билки и храни, които подобряват здравето на червата.

Ето кои са те:

Билки за подобряване здравето на червата

Билки за подобряване здравето на червата

Салвия – билката съдържа богат набор от полезни вещества, които се грижат за облекчаването на проблеми като гастрит, колит, колики и т.н. Има противовъзпалително действие и съдейства за доброто здраве на стомаха.

Розмарин – може да се консумират като подправка, с която да овкусявате различни ястия или под формата на чай. Изследвания показват, че розмаринът действа облекчаващо на стомаха и се бори срещу бактериите, които причиняват гастрит и язва.

Риган – бори се с чревните бактерии и микроби, които предизвикват различни заболявания.

Маточина – съдейства за добро храносмилане и подпомага здравето на червата, елиминирайки подуването и газовете. Чаят от маточина е естествено лечебно средство срещу стомашни проблеми.

Босилек – той би могъл да се ползва като добавка към салати, ястия, сосове, смутита. Успокоява червата и съдейства за премахване на подуване, спазми и газове.

Храни за подобряване здравето на червата

Hрани за подобряване здравето на червата

Мед – съдържа букет от полезни елементи, които помагат при почти всякакъв проблем или дискомфорт. Стомахът и червата не са изключение. Медът стимулира правилното храносмилане и благоприятства доброто състояние на цялата чревна флора.

Извара – тя съдържа комбинация от вещества, които благоприятстват състоянието на чревната флора. Благодарение на съдържанието на глутамин и белтъчини изварата подпомага правилното функциониране на черния дроб и червата, улеснява процеса на храносмилане и съдейства за нормални нива на киселинността в организма.

Банани – един от най-полезните за стомаха плодове. Грижи се за доброто храносмилане, за по-лесното усвояване на продуктите в организма и за стимулиране правилната функция на червата. Изобилства от фибри и полезни вещества.

Бъзак – плодът съдържа голямо количество вещества, наречени полифеноли, които служат за детокс. Благодарение на тях той пречиства стомаха и увеличава броя на полезните бактерии в червата, унищожавайки вредните.

Риба – най-полезни от тях за сьомга, риба тон и скумрия. Рибите са известни със съдържанието си на полезните омега-3 мастните киселини и витамин D. Това ги прави враг номер 1 на чревните бактерии.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати