Никога не съхранявайте тези плодове и зеленчуци заедно

Не съхранявайте тези плодове и зеленчуци заедо
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Ако купувате редовно плодове и зеленчуци, вероятно сте забелязали, че понякога те се развалят много бързо. Можете да избегнете подобно явление, като следвате съвети за интелигентно съхранение на плодове и зеленчуци.

Дръжте краставиците отделно

Повечето плодове като ябълки и пъпеши, произвеждат газ, който ускорява зреенето, но и развалянето на други растителни продукти. И краставиците имат същото свойство. Затова ги съхранявайте самостоятелно, на хладно място, без досег до други храни.

Не дръжте билките при зеленчуците

Магданоз

Ако закупите китка магданоз или копър от пазара, не ги слагайте в хладилника при другия зарзават. Поставете ги в съд с вода като цветя. Така ще запазите свежия им вид по-дълго и ще може да ги използвате в салати с магданоз като табуле или дори да направите магданозени кюфтенца.

Отделете есенните плодове

Тиквичките и тиквите са известни с това, че имат дълъг срок на годност, но ябълките и други есенни плодове, като круши, не трябва да се съхраняват до тях, тъй като това ще доведе до пожълтяване.

Дръжте ябълките встрани от портокалите

Ябълка и портокал

Ябълките отделят газ, наречен етилен, узряващ агент, който ще доведе до по-бързо разваляне на продуктите около него. Ако искате да удължите срока им на годност, съхранявайте ябълките в хладилника или в склад, но далеч от други растителни храни.

Дръжте картофите далеч от лука

Картофите и лукът е желателно да са разделени. Иначе контактът им може да влоши характеристиките им. Чесънът и лукът могат да се съхраняват един до друг, без да узряват или да се развалят, но трябва да се държат в добре проветриво пространство. 

Бананите карат авокадото да зрее

Авокадо

Газовете, отделяни от бананите, насърчават узряването при авокадото. Ако трябва да удължите живота на авокадо, съхранявайте го в хладилника, за да забавите значително процеса на зреене. А после спокойно може да го използвате за вкусно гуакамоле или друга разядка с авокадо.

Не съхранявайте домати в хладилника

Твърде дългото съхранение на домати в хладилника може да ги направи меки и да развали вкуса им. Те могат да се съхраняват за около два до три дни, но когато се съхраняват на стайна температура, имат повече аромат. Така че в идеалния случай, дръжте ги на плота, далеч от други плодове и зеленчуци, за да може после да си приготвите перфектни салати с домати.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати