gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да изберем хладилна чанта?

Как да изберем хладилна чанта?

Как да изберем хладилна чанта?

Независимо дали искате да си организирате пикник, или пък за изкарате цял ден на плажа без да давате излишни пари за студени напитки, хладилната чанта си е необходимост, без която трудно бихте се справили. Тук ще ви покажем над какво трябва да помислите, преди да я закупите - как да изберете хладилна чанта.

1. Избор на хладилна чанта спрямо размерите ѝ

Избор на хладилна чанта

Когато избирате хладилна чанта е важно да вземете предвид за какво точно ще я използвате - дали само за съхранение на бутилка вода или сок и няколко сандвича за децата, или пък за студена бира за през целия ден. Това е малко образно казано, но е добре да помислите в тази насока.

Важно е също така да отчетете факта, че ако хладилната чанта е обикновена, а не работеща на ток, за да можете да държите продуктите, които ще съхранявате в нея изстудени за по-дълго време, ще трябва да отделите и място за т.нар. хладилни батерии.

Тук ще си позволим да ви открехнем, че вместо тях, може да използвате и бутилка с вода, която предварително сте замразили във фризера си. Тя хем ще поддържа напитките и храните ви студени, хем ще разполагате после и с вода за пиене.

2. Избор на хладилна чанта според материала, от който е направена

Да изберем хладилна чанта

Стандартните хладилни чанти са направени от пластмаса и са много по-издръжливи отколкото онези, направени от плат. Главният им минус е, че заемат много място както в превозното средство, така и у дома.

Вкъщи може обаче да промените предназначението им и да ги използвате като ракла, а когато сте сред природата освен за хладилна чанта, да ги използвате и за вид помощна масичка или табуретка. Естествено, ако капакът им е от твърд материал.

Главен плюс на хладилните чанти, които са произведени от текстилен материал е, че те не заемат никакво място. Когато не ги използвате по предназначение, може да ги сгънете и те да придобият размерите на най-обикновена кърпа.

Има дори и такива с формата на раници. Те са много практични и удобни, защото в тях може да сложите както плажната си кърпа, така и няколко изстудени бирички. Знаем, че любимата напитка на всички плажуващи е именно бирата.

3. Обикновена или работеща на ток хладилна чанта

Бихме ви препоръчали работещата на ток хладилна чанта, само ако смятате да прекарате повече време сред природата. По-големите по размер хладилни чанти са чудесно решение за хората, които са се сдобили с кемпери, а онези, подходящи за изстудяването на около 4-6 бири, са предназначени за употреба в обикновени коли. Не забравяйте обаче, че за да изстудяват, те трябва да работят постоянно на 12V.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати