Лошите навици, заради които трупате мазнини по корема

причини за трупане на мазнини в стомаха

Една от най-проблемните зони на повечето хора е коремът. По правило повечето хора трупат мазнини именно там, а едновременно с това горенето им само по конкретни области е почти невъзможно. Отдавна се знае, че коремните преси до припадък не вършат никаква работа.

Така много хора се захващат с упорит спорт по всички правила. Понякога въпреки постигането на желаната форма на други части от тялото, коремчето се оказва проблем. А мазнините в тази зона могат да са опасни – през последните години учените установиха, че те увеличават риска от различни сърдечни и метаболитни проблеми, сред които диабет или инсулинова резистентност.

Ако и за вас коремчето е проблемна зона, то може би нямате нужда от увеличаване на тренировките и упорито гладуване, защото по този начин ще намалите цялостното си тегло. Вместо това, продължете да четете, за да установите дали част от вашето ежедневие не е някой от тези вредни навици, заради които трупаме повече мазнина в корема.

Уверете се, че не пропускате хранене. Понякога това се случва не толкова заради липса на време, колкото заради отчаян опит да намалим дневния калориен прием. Това е не просто излишно, а вредно и обречено на неуспех. Рано или късно тялото ви ще намери начин да навакса липсващите калории. А чрез пропускане на храненето забавяте метаболизма си, а приемът на големи колчиства храна след часове глад кара стомаха ви да работи усилено, което води до допълнително подуване в областта.

Увеличете приема на добри бактерии. Така наречените пробиотици са изключително полезни за чревната флора, освен това помагат на храносмилането и доказано горят излишните мазнини. Пробиотици може да си осигурите под формата на капсули, но и чрез храната – в изобилно колиество те се съдържат в киселото мляко, в кефира, в туршиите и естествено маринованите продукти. Бъдете внимателни обаче с количеството сол в последните.

мазнини в стомаха

Бъдете внимателни с фрешовете. Когато отслабвате, трябва да внимавате не само с „натуралните“ напитки от магазина, а и с тези, които сами цедите у дома. Безспорно е, че те са богати на витамини, но чрез тях неусетно поглъщате повече калории под формата на много повече плодове, които иначе не бихте могли да изядете.

При изцеждането на соковете се губят и едни от най-полезните вещества в плодовете – фибрите, които забавят разграждането на захарта и контролират инсулина, който понякога е причина да качваме в областта на корема.

Понякога може би прекалявате с храната неусетно. Дори и да следите калориите, може би си мислите, че шепа бадеми, 2 шоколадови бонбона, кофичка кисело мляко или дори малко чипс няма да се отразят. Правилото е, че голяма част от калориите, които приемаме дневно идват именно от подобни междинни закуски.

Обикновено при тях си позволяваме да прегрешаваме и с „забранените“ храни, които са нездравословни и водят до повече мазнини не само по корема, а по цялото тяло. Когато следите калориите и диетата си, следете и междинните зауски – не забравяйте да преброите и тях.

Често хората надценяват физическата си активност. Тя е основна част от загубата на излишните мазнини в областта на корема. Спортът не може да бъде компенсиран с по-малко храна, защото чрез него изграждате мускулна маса, която допълнително спомага за горенето на калории, а с времето заменя натрупаните мазнини и ви приближава до мечтата ви за стегнат и красив корем.

За да отслабвате качествено и да поддържате оптимална физическа форма, елиминирайте от живота си и стреса, недоспиването, преяждането, храненето пред телевизора. Намалете приема на газираните напитки и увеличете фибрите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати