Преяждането със сладко произвежда престъпници

Ядене на Сладко

Всеки родител тъпче детето си с бонбони и шоколад, за да го успокои или просто да го зарадва. Но това сладко успокоение често е причина за ужасни последици, предупреждават британски учени.

Според ново изследване децата, които прекаляват със сладкото, са подложени на огромен риск – когато станат големи, те могат да се превърнат в престъпници.

Учените изучавали причините, които тласкат тинейджърите към престъпления. В резултат на експерименти и анализи станало ясно, че най-ужасните деца имат кошмарен начин на хранене.

В някои от случаите малолетните престъпници признавали, че родителите им разрешават от малки да закусват с парче торта и газирана напитка. Учените били много заинтригувани от това и изучили 17 000 човека, родени в една и съща седмица на 1970 година.

Престъпление

След като анализирали начина на хранене на всички участници в експеримента, учените стигнали до следния извод: над 60 процента от хората, които извършили престъпления преди навършване на 30 години, признали, че в детството преяждали със сладко.

Специалистите не можели да повярват, че има подобна връзка, затова повторили анализите, като включили изследване на социалния статус и социалната среда. Резултатите били същите.

Независимо от средата и други фактори, които влияят върху начина на живот – семейните финанси, възпитанието, образованието, прекалената употреба на сладко в детска възраст предсказва склонност към насилие.

Учените са изправени пред редица въпроси, като един от тях е дали сладкото не съдържа някакви съединения, които да отключват антисоциално и агресивно поведение.

Според изследвания на учените ако човек приема достатъчно количество витамини и храненето му е балансирано, той много рядко нарушава нормите на общественото поведение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Iveto
Iveto
19.04.2017 21:11
Поведение на боклук. Мисля че си играе с теб
0
0