Вода и доматен сок убиват апетита

Вода и доматен сок убиват апетита

Много от нас отлагат старта на здравословния начин на живот до следващия понеделник или поне до утре, което така и не се случва на практика.

С малки трикове можем да излъжем глада и да намалим апетита. Според психолозите едва двадесет на сто от пазещите диета успяват да я издържат докрай.

Затова всеки път, когато сядате да се храните, първо изпивайте една чаша вода или доматен сок. Така частично ще убиете апетита и ще изядете с една трета по-малко от обичайното.

Яжте в малки чинии – тогава порцията ще ви изглежда голяма и вие няма да искате допълнително. Тази зрителна измама ще се засили още повече, ако чинията е светлосиня. Този цвят, според психолозите, намалява апетита, докато ярките цветове го засилват.

Не добавяйте в ястието подправки, особено пикантни – те изострят чувството на глад. Най-добре е ако успеете да се откажете дори от посоляването и поръсването с черен пипер.

Яжте без да бързате, като бавно преживяте храната и ставайте от масата, преди да сте преяли. Не забравяйте, че мозъкът разбира, че сме се нахранили едва след като минат двадесет минути след този факт. А в тези минути ние продължаваме да се тъпчем.

Вода и доматен сок убиват апетита

Не оставяйте на видно място тестени изделия и сладкиши, скрийте ги далече от погледа. На масата винаги трябва да има пресни плодове и зеленчуци, за да ви подсещат да ги изядете.

Когато пазарувате, не бива да сте гладни. В противен случай ще препълните количката и ще купите продукти, които изобщо не са подходящи за вталяването ви.

Ако не можете да издържите до обяд, без да хапнете нещо, лапнете един малък бонбон. Въглехидратите от него бързо ще се всмучат в кръвта ви и така ще залъжете глада.

На обяд изяжте една салата – тя съдържа много целулоза, която насища организма и премахва излишъците от холестерол. Една голяма салата може да замени цял обяд.

Ако огладнеете преди сън, бързо измийте зъбите си. Това на подсъзнателно ниво ще ви накара да забравите изобщо за сладки лакомства или друг вид хапване. Можете да изядете компот от сушени кайсии и смокини, които сте сварили за три-четири минути с малко вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати