gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Червеното вино ви прави по-умни

Червеното вино ви прави по-умни

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494135112k
Вино
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс
36.00 лв.
28.80 лв.
Виж ››

Някога струвало ли ви се е, че разговорът започва да върви по-добре след чашка или две червено вино? Усещате се, че звучите малко по-начетени, духовити и остроумни…

Оказва се, че тези ваши предположения не само плод на въображението ви, ако можем да се доверим на резултати от скорошно проучване.

Супер съставката, намираща се в червеното вино, наречена ресвератрол, се смята за веществото, имащо способността да повиши притока на кръв в мозъка, вследствие на което вашите умствени способности се повишават.

Университетът Нортумбрия в Норвегия подложил на тест 24 възрастни. Участниците в изследването били разделени на две групи – на първата давали таблетки ресвератрол, а на втората плацебо хапчета.

Червено вино

Възрастните спазвали стриктно програмата за прием на медикаментите. След няколко дена те били подложени на умствени тестове, включващи аритметика.

Резултатите потвърдили, че тези, които приемали ресвератрол имали по-добри постижения.

Червеното вино обаче не е единственият ресурс за ресвератрол. Ценната съставка се съдържа и в редица други хранителни продукти като малини, боровинки, червени боровинки и фъстъци.

Откритието за полезните ефекти от рядката съставка не са толкова нови. През 2008 година след мащабно проучване се установило, че след прием на медикамент, съставен основно от ресвератрол, хората, които широко консумират нездравословни храни, все пак не наддават тегло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати