Твърдението, че месото, приготвено на открито най-върви с чашка червено вино е грешно, смятат руски диетолози.
Много по-полезно е вълчите мезета, които цвърчат на барбекюто, да се вкусят в комбинация със сок от грейпфрут, смятат експертите.
Лекарите открили, че в процеса на печене на месото на открит огън се образуват вредни, дори опасни за организма вещества, които са карциногенни. Натрупването им в човешкия организъм води до ракови заболявания.
Тези опасни вещества обаче могат да се неутрализират, като се ядат в комбинация от сок от кисело зеле или сок от грейпфрут.
Грейпфрутът е единственият плод в света, чийто пресен сок блокира разграждането вещества в черния дроб и не позволява тяхното усвояване от организма.
Той не е особено полезен в големи количества, но в случая, не позволява, канцерогенните вещества от печеното на открито месо да се натрупат в организма.
А ако все пак не можете да изневерите на схемата пържолка с червено вино, добре е преди да хвърлите пържолата върху жарта, да я киснете няколко часа в марина от оцет или разсол.
Коментари