Пиенето на кафе повишава метаболизма

Пиене на Кафе
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Доскоро считанa за нездравословна напитка, заради високото съдържание на кофеин, все пак днес научни изследвания показват, че освежаващата напитка не е такъв враг за здравето.

Нови проучвания доказват, че пиенето на кафе има здравословно влияние върху организма, едно от които е повишаването на метаболизма.

Повишена обмяна на веществата

Много почитатели на кафето изпиват по чаша сутрин с идеята бързо да получат прилив на енергия, както и да повишат концентрацията си.

Тези стимулиращи организма процеси, случващи се в организма след приема на ободряващата напитка, са свързани с краткосрочното повишаване на нивото на обмяна на веществата непосредствено след консумирането на кафето. Кофеинът, съдържащ се в две чаши кафе, може да изгори 50 излишни калории за час.

Кога да го пием?

Кафе

Кафето влияе по различен начин на различните хора. Препоръчително е да не се консумира поне четири часа преди сън, за да се гарантира дълбок и спокоен сън.

Как да го приготвим?

За най-добри резултати, ако желаете осезаемо да повишите метаболизма, пригответе и консумирайте кафето чисто. Добавянето на калоричните захар, мляко или сметана спира ефекта на кафето, свързан с изгарянето на калории.

Ползите от консумирането на кофеиновата напитка обаче далеч надминават ефектите, свързано с подобряване на метаболизма или концентрацията.

Една от най-обичаните ободряващите напитки в света е и пръв приятел на жените срещу инсулта. В резултата на дълги изследвания шведски учени установиха, че жените трябва да пият по няколко чаши кафе на ден, за да намалят риска от инсулт.

Други учени пък са установили, че кафето намалява риска от мозъчен удар при мъжете.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
жужа
жужа
15.10.2013 09:19
На едно място пишете, че е вредно, на друго полезно ,еееееееее какво е кафето последнооооооо
0
0
Илиян
Илиян
03.04.2011 23:00
Повишава или ускорява метаболизма ?
0
0