Зелен чай срещу всички болести

Зелен Чай
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см-36%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Консумацията на чай възпрeпятства повишаването на телесното тегло. Според група японски изследователи редовната консумация на зелената напитка е в състояние да неутрализира процеса на покачване на телесното тегло и натрупването на множество излишни килограми.

Проведени наскоро експерименти от учени от университета в японския град Кобе показват, че пиенето на чай е в състояние да неутрализира вредното въздействие, което консумираните мазни храни имат върху човешкия организъм, а по този начин и да възпрепятства развитието на диабет от втори тип.

Това новооткрито полезно свойство на чая трябва да се прибави към всички онези ползи, които топлата напитка носи на човечеството и заради които е особено популярна още от дълбока древност.

Чаша Зелен Чай

Наред с всичко останало и наред с възпиращия по отношение на вредните мазнини ефект чаят благоприятства и освобождаването на организма от лошия холестерол и понижава нивата на кръвната захар, като по този начин намалява риска от диабет в още по-голяма степен.

На свой ред черният чай намалява риска от паркинсон и рак, предотвратява сърдечните заболявания и опасността от инфаркт.

Редица изследователи смеят дори да твърдят, че редовната консумация на чай в продължение на поне десет години повишава плътността на костите, а оттам и предотвратява развитието на редица заболявания на опорно-двигателния апарат.

Рейтинг

5 5
4 5
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати