300 кг негодно месо иззеха от заведения за хранене

300 кг негодно месо иззеха от заведения за хранене

За пореден път негодно за консумация месо беше спряно от хранителните вериги.

Цели 300 кг месо и месни продукти бяха възбранени при проверка на инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните град Хасково.

Акцията е съвместно с представители на сектор Икономическа полиция – Свиленград.

Проверката е била извършена в заведение за бързо хранене и магазин за месо, намиращи се на паркинг Генералово, община Свиленград.

В заведението за бързо хранене е било констатирано наличие на общо 6.2 килограма кайма, агнешки субпродукти и телешка кавърма без никакви документи за произход и в крайна сметка негодни за продан.

В магазина за месо са констатирани цели 200 килограма телешко трупно охладено месо, 16 килограма телешки джолан, 70 килограма замразено телешко месо и 6 килограма масло без маркировка и етикетировка и без документи за произход.

На собствениците на двата обекта са съставени Актове за административно нарушение, като цялото количество храни от животински произход са възбранени и са насочени за унищожение на екарисаж.

Преди няколко дена пък близо 39 тона месо бяха възбрани от Областна дирекция по безопасност на храните – град Шумен. При акция и проверка на склад за съхранение на плодове и зеленчуци в село Кочово, Област Шумен, са открити 20 тона свински замразени диафрагми и 19 тона овче месо, без необходимите придружителни документи.

Цялото количество овче месо е насочено за унищожаване на екарисаж.

Представените търговски документи за свинските диафрагми съответстват на нормативните изисквания и месото е освободено, като на собственика на продукцията и собственика на склада ще бъдат съставени Акт за установяване на административно нарушение.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мирослав
Мирослав
10.11.2012 17:18
В екарисажа нищо не влиза. Каквото се изземе от едно място се продава на друго. И защо като няма документи да е негодно? То просто няма документи. Проверете го, глобете собственика и не му го вземайте.
0
0