Вредни ли са тестените изделия

Вредни ли са тестените изделия

Един от най-вредните продукти и в същото време един от най-вкусният е топлият хляб. Той е категорично забранен за малки деца, хора в напреднала възраст, както и за хора с проблеми на храносмилателната система. За останалите също не се препоръчва, тъй като затруднява храносмилателния процес и много трудно се усвоява.

Освен това от топлия хляб много трудно се усвоява полезния витамин В. Вчерашният хляб или леко запеченият на фурна се усвоява много леко, затова се включва в много лечебни диети.

Макароните и спагетите са доста калорични и от тази гледна точка могат да бъдат вредни при прекаляване с тях. Ако се сварят, без след това да се измият със студена или топла вода, те се превръщат в безформена маса и след като се овкусят с мазен сос, носят само излишни килограми на организма, както и здравословни проблеми, свързани със затлъстяването.

Вредни ли са тестените изделия

Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио. Ако е добавено едно или две яйца, това не променя здравословния характер на тестото.

Хрупкавите шоколадови бисквити в комбинация с чай с лимонови резенчета, зареждат организма с витамин С и служат като имуностимулатор, стига да не се прекалява с тях.

За укрепване на имунитета спомагат кифлички от постно тесто с ванилия и канела. Това се дължи на факта, че ароматът на канела, ванилия и шоколад спомага за изработването на ендорфини и имуноглобулин А.

Масленото тесто е с калоричност над 400 калории на сто грама, а съдържанието на мазнини е почти петдесет процента. Купешките вафли, които съдържат ударна доза захар и мазнини, а някои – и трансмазнини, са вредни за клетките на организма.

Но са толкова вкусни, че може да си позволите от време на време да хапнете една вафличка, без да навредите на организма си.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати