Една от най-красивите и елегантни италиански актриси – холивудската бегенда София Лорен, твърди че поддържа формите си с различни видове паста. Това на пръв поглед невъзможно за вярване изказване всъщност е абсолютната истина.
Макаронените изделия и пастата са полезни, стига да не се прекалява с тях. Най-полезни за организма на хората, които искат да са във форма, са макаронените изделия и паста от пълнозърнесто брашно.
Макаронените изделия и всички видове паста съдържат много полезни вещества. При консумация на макаронени изделия и паста от полезни видове брашно нямате шанс да качите килограми. Особено ако не ги консумирате с тежки сметанови сосове, от които всъщност се получава натрупването на излишни килограми.
Макаронените изделия и паста от твърди сортове пшеница са нискокалорични и съдържат по-голямо количество бавно усвояеми въглехидрати. Така глюкозата в организма се поддържа по-дълго време на необходимото ниво, като калоричността на консумираните изделия остава сравнително ниска.
Ползата от макаронените изделия и паста ще бъде още по-голяма, ако не добавяте голямо количество мазнини в сосовете, а използвате леки сосове.
Погрешно е да се заливат със студена вода макаронените изделията и пастата, след като са се сварили. Рязката промяна в температурата намалява съдържанието на витамини в макаронените изделия и пастата и на първо място това е витамин В1, който помага да се преборите с умората.
Макаронените изделия от твърди сортове пшеница, както и пълнозърнестите изделия, помагат на организма да поддържа стабилни нива на кръвна захар, от което не изпитвате постоянно желание да хапнете нещо.
Те са богати на растителни белтъчини и витамини. Освен това те съдържат голямо количество целулоза, която спомага за изхвърлянето на токсини и шлаки от организма.
Коментари
Бегенда? - Няма да се научите...