С маслини, зелен чай, боровинки и малини срещу рака

Малини

Проучвания на Американската асоциация за изследвания на рака във Филаделфия показват, че в зеленият чай, маслините и безкостилковите плодове се съдържат съставки, които са доста полезни и мощни в борбата с рака. Според учените след известно време тези съставки биха могли да оказват силно въздействие върху болестта, а най–вече смесица от тях може би ще се използва като средство за спирането на растежа на туморни образувания в организма.

В първото си проучване и изследване учени от Охайо създават гел на основата на замръзено – изсушени малини, който е помогнал да се избегне туморни образувания да прераснат в злокачествени.

Според американското общество борещо се с рака оралните карциномни клетки са една от смъртоносните форми на рака, които причиняват около 7.500 смъртни случая на година само в САЩ. Това е така поради факта, че в този случай почти не помага химиотерапията, а премахване посредством хирургична намеса е много рисковано.

При случаи, в които резултатът е благоприятен и заболелият е оцелял, последствията са ужасяващи, а и в много от болните ракът отново се появява дори и при окончателното му премахване в началото.

Маслини

Ракът на устата е изключително опасен и обществото отчаяно се нуждае от по–скорошни резултати и открития за методи на лечението му.

Зелен чай

Повечето случаи започват с малки доброкачествени образувания в устната кухина, които почти не се забелязват. Такива са били и пациентите, които са се подложили на изследване при проучването в Охайо. Учатниците са разделени в групи. В първата група са 20 на брой, които имат сходни неопределени образования в устните си кухини и 10 участника, които са здрави.

Гелът от малини се прилага на проблемните зони след всяко хранене и преди лягане, като през деня употребата на гела е поне четири пъти. Гелът, направен от малини изглежда като конфитюр, но не притежава сладостта на малините, тъй като не съдържа захар.

След шест седмици се наблюдават следните резултати: 35% имат подобрение, 45% са се стабилизирали и 20% са се влошили. Не са регистрирани странични ефекти след този опит.

Изследователите правят опити с предварително взети клетъчни проби от участниците, като сравняват техните показатели преди и след лечението. Преди лечението клетките, взети от образуванията, показват високи нива на два протеина iNOS и COX-2. След назначеното лечение показателите за тези два протеина сочат, че те са намалили значително своите нива.

Рейтинг

5 2
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати