Бял сервиз за храна - вечната класика

Бял сервиз за хранене

Случвало ли ви се е някога да влезете в стъкларски магазин и да се почувствате изгубена сред разнообразието от форми и дизайни, които се предлагат. Можете да изгубите половин ден в обиколка и разглеждане на причудливи форми и изящни цветове и декорации.

Сервизи за всеки ден, сервизи са специални случаи, за подаръци, за купон, за деца, за – объркахте ли се вече. А защо просто не си купите класически бял сервиз?

Белият порцеланов сервиз не е клише, а е класическо, стилно и икономически мотивирано решение за всяка практична домакиня. Ако се спрете на него при избора на съдове за домакинството си ще можете да се убедите в ползите му.

Ще изброим само малка част от преимуществата му.

Плата

Първо – белия цвят подсъзнателно се асоциира с чистота, съвършенство. Каквото и ястие да поднесете в снежнобели чинии - то ще изпъкне, което просто няма как да стане ако го сложите в лилава чиния на оранжеви цветя.

Така гостите ви ще могат да ценят кулинарното ви майсторство и вложената фантазия при декорацията на порциите. Дори и най-обикновените пържени кюфтенца с лютеница могат да изглеждат зашеметяващо на бял фон.

Второ – няма значение дали ще посрещате Нова година с приятели или ще отбележите Рождество Христово в тесен семеен кръг, белият сервиз е подходящ за всички случаи. Еднакво удобен е за специални случаи или в ежедневието. Ако ви се струва, че сервизът не е достатъчно официален и изискан, винаги може да добавите на трапезата допълнителни аксесоари.

Бели чинии

Купете си разноцветни ленени или бамбукови подложки, добавете пръстен към салфетките. Каквито и аксесоари да присъстват на масата ви в едно можете да бъдете напълно спокойни – всичко си отива с белия цвят.

Трето – случвало ли ви си е да се разплачете при вида на счупена чиния. Отговорът е „да“, ако въпросната чиния е част от суперскъп бутиков сервиз само за мноого специални случаи. Сега той събира прах в дъното на шкафа ви, просто няма как да замените проклетата чиния. Ако сте практична домакиня и сте се спрели на бял порцеланов сервиз този проблем не стои пред вас.

Всяка счупена чиния или чаша от сервиза може много лесно да се замени само след кратка обиколка по стъкларските магазини. И въобще няма да ви излезе скъпо. Ако сте от темпераментните двойки, които при скандал използват посудата като аргумент, това е решението за вас.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати