gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Термолон - безвредният помощник в кухнята

Термолон - безвредният помощник в кухнята

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Термолин
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
6.00 лв.
Виж ››

Термолонът е признат за безвреден помощник на домакините, тъй като представлява съвременен вариант на керамично покритие. Термолонът има най-добрите свойства на керамиката и на антизалепващите покрития.

Освен всички тези качества термолонът е и много по-издържлив от традиционните покрития. Една от особеностите на термолона е в това, че при неговото производство не се използва перфтороктановата киселина (PFOA) и това покритие не съдържа политетрафторетилен (PTFE). Това е гаранция, че съдовете с покритие от термолон са абсолютно безопасни за човешкото здраве.

Незалепващо покритие

Благодарение на покритието с термолон съдовете превъзхождат по качества тези с традиционно антизалепващо покритие, като освен това са безопасни както за здравето на хората, така и за околната среда.

Съдовете с покритие от термолон са достъпни и са популярни сред домакините. Тези съдове често струват по-малко, отколкото съдовете с други антизалепващи покрития, затова пък представляват много по-голяма безопасност за здравето на хората.

Съдовете с покритие от термолон осигуряват много добро приготвяне на храната, тъй като продуктите не залепват и се затоплят равномерно, което е предпоставка за ястие с наситен вкус.

Тигани от термолин

Покритието от термолон е известно с високата си устойчивост. Независими изследвания, проведени от големи изследователски лаборатории показват, че покритието от термолон са много по-устойчиви на износване и на драскотини в сравнение с други видове покрития.

Доскоро съдовете с покритие от термолон не бяха популярни, просто защото се използваха предимно в професионални кухни. В момента, в който съдовете с покритие от термолон бяха пуснати на пазара, те са получили голяма популярност сред домакините заради перфектните си качества.

Известно е, че при нарушаване на целостта на антизалепващи покрития съществува риск от развитието на различни видове заболявания при редовно готвене в такъв повреден съд. При термолоновото покритие няма такъв риск, тъй като то е абсолютно безвредно за здравето на хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати