gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Музей на шоколада отваря врати в Солун

Музей на шоколада отваря врати в Солун

Музей на шоколада

В гръцкия град Солун ще бъде отворен първият музей на шоколада на Балканския полуостров, като феновете на сладкото изкушение ще могат да посетят изложението още този септември.

Гръцкият музей ще функционира и като фабрика за шоколад, а официалното му откриване ще бъде по време на 79-ия Международен солунски панаир.

От гръцкото посолство в България съобщават, че на традиционния панаир ще бъде разположен парк с площ от 2500 квадратни метра.

В Солун малките и големи любители на шоколада ще могат да научат много любопитни факти за сладкото изкушение, като разгледат различни експонати както в музея, така и в открития парк.

Шоколадово влакче
Снимка: dpa

В Европа известен музей на шоколада има в чешката столица Прага. В чешкия музей Шокостори хората могат да разгледат невероятни колекции от шоколад, чието производство събира възхищението на посетителите.

Германският град Кьолн също може да се похвали със собствен музей на шоколада. В близост до река Рейн в града се намира 3-етажна постройка, която побира почти цялата история на шоколада.

Посетителите на музея имат възможността да се насладят на истински шоколадов фонтан, където могат да се топят вафлени кори.

Шоколад

Френското градче Гайсполсхайм също привлича туристи със собствен музей, посветен на шоколада. Посетителите могат да си купят оттам уникални шоколадови макарони, шоколадов оцет, шоколадова бира и декоративни антични калъпи за шоколад.

В Барселона също има музей, посветен на шоколада. Впечатляващото в този музей са шоколадовите скулптури които са както копия на религиозни творби, така и на анимационни герои.

Най-известният музей на шоколада в Европа се намира в белгийския град Брюж. Посетителите в този музей могат да разгледат чудновата колекция от кутии с шоколад, посветена на кралското семейство.

Известни музей на шоколада по света има и в канадския остров Филип, където се разполага шоколадовата статуя на Давид, в американския град Литиц, където в продължение на 30 години събират различни артикули, свързани с шоколада. Популярен е и Музеят на Нестле в Мексико, който е построен само за 75 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати