Революционно: Кекс за 1 минута
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Революционно: Кекс за 1 минута

Революционно: Кекс за 1 минута

Кекс за 1 минута

Сигурно ви се е случвало да искате да приготвите нещо сладко за десерт на семейството си, но без да губите много време. Освен да се смесят продуктите, кексът трябва да се изпече, после да поизстине, а всичко това ще ви коства прекалено време.

Колкото и налудничаво да ви прозвучи, вече е възможно да си направим кекс само за една минута. Това особено изобретение на кулинарията е измислено и реализирано от студенти от Харвардския университет.

И ако си мислите, че и вие разбърквате продуктите за горе-долу същото време, ще ви кажем, че този кекс ще бъде и изпечен за същото време.

Всъщност кексът се съдържа във флакон, който много напомня на този на готовата сладкарска сметана. Това, което домакинята трябва да направи, е да го изстиска във форми за мъфини или пък във формичка за кекс. След това кексът се изпича.

След една минута кексът, ароматен и вкусен, ще бъде готов за консумация. Бързото печене на десерта се случва благодарение на това, че се пече в микровълнова фурна.

Спрей-кейкът, както е наречен продуктът, за момента е създаден за студентски проект, но, познавайки креативността на американците, вероятно скоро ще бъде пуснат и по търговската мрежа.

Мъфини

Създателите на десерта във флакон твърдят, че в съставките, които се съдържат в кекса, няма нищо по-различно от обикновената рецепта за кекс и че сладкишът е абсолютно безвреден. Единствената разлика е липсата на набухвател в сместа – няма нито сода бикарбонат, нито бакпулвер, твърдят студентите.

Това от своя страна успява да ускори процеса на приготвяне и сладкишът може да бъде готов за удивителните 60 секунди. В крайна сметка, колкото и бърз да е един кекс от флакон, едва ли може да се сравни с направения от вас домашен кейк.

Все пак не отнема кой знае колко време, а има и рецепти, благодарение на които забъркването на сместа е не повече от десетина минути. А удовлетворението от добрия краен резултат може да трае доста дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
И аз не искам от този кекс ,то вместо пресни яйца ще има само яйчен прах и разни гадории Я по добре да си направим един нормален кекс и да си го изпечем във фурната както си му е реда
1
2
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
08.03.2016 19:27
Кой знае каква химия е, може би бих опитала един единствен път само от любопитство, но не мисля, че бих дала такъв кекс на децата си.
2
1
Илияна Димова
Домашния кейк е най-вкусен
3
2