Рекорд! Швейцарец отгледа близо 1-тонова тиква

Рекорд! Швейцарец отгледа близо 1-тонова тиква

огромна тиква

Световен рекорд успя да постави швейцарски фермер, след като тази година откъсна от градината си тиква, тежаща 953.5 килограма. Огромната тиква беше представена на селскостопанско изложение.

Рекордната тиква беше представена на изложение в градчето Йон, в кантона Санкт-Гален.

Бени Майер е фермерът, който е отгледал гигантската тиква. Швейцарецът е признат специалист в отглеждането на огромни тикви, които кандидатстват за рекордите на Гинес.

Същият швейцарски фермер представи и друга огромна тиква на германското изложение в провинцията Бранденбург. Тиквата тежеше 951 килограма, но тя беше преборена от новата реколта на Майер.

Тайната на огромните тикви според фермера е в поливането и ежедневната грижа. Швейцарецът смята, че семената от тиквата гигант ще бъдат много търсени след време и възнамерява да ги запази и да ги продаде на търг.

тиква

До момента швейцарецът е фермерът, който е успял да отгледа най-голямата тиква на света, задминавайки предишното постижение на американец, който държеше рекорда с 911-килограмова тиква.

Майер възнамерява да се конкурира за титлата фермер, който отглежда най-големите тикви в Европа. Швейцарецът ще се яви заедно със своето творение на ежегодната изложба в Лудвигсбург.

До момента европеецът, който е обявен за фермера, отглеждащ най-големи тикви, е французинът Мехди Тао, чийто последен рекорд беше поставен през 2009 година с тиква, тежаща 38 килограма по-малко от тази на швейцареца.

Измината седмица изобилстваше от тиквени рекорди по цял свят. Само преди дни фермер от щата Орегон спечели 10 650 долара от състезание за огромна тиква, тежаща 805 килограма.

45-годишният Тад Стар от град Плезънт хил в щата Орегон заяви, че с парите от печалбата ще заведе семейството си в Дисниленд, за да отпразнуват заедно победата.

На второ място в конкурса, състоял се в град Халф мун бей, остана тиква, чието тегло е било 690 килограма, което в случая се оказало недостатъчно, за да спечели.

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати