gotvach.bg»Статии»Любопитно»Великите готвачи: Пола Дийн

Великите готвачи: Пола Дийн

Пола Дийн

Известен готвач, телевизионна звезда и любимка на милиони американци, Пола Дийн е осъществила американската мечта в пълния й смисъл. Като младо момиче, растящо в Джорджия, Пола Дийн никога не е мечтала дори, че ще се превърне в идол на милиони американци.

До голяма степен известната готвачка живее като в приказка. Омъжена за гимназиалната си любов, Пола ражда две прекрасни момченца. В един момент обаче всичко се обърква. Нейните родители почиват и тя заболява от агорафобия.

Бракът й постепенно се разпада и изведнъж тя остава почти бездомна с децата си. Тежкото й състояние и страхът от открити пространства й пречат да започне работа, за да издържа семейството си.

По този начин, едва на 19-годишна възраст, Пола започва да готви вкъщи. Тя се посвещава на кулинарията, която до някаква степен я успокоява и лекува фобията й.

Едва свързвайки двата края, Пола успява да отгледа двамата си сина. Когато те вече са юноши, финансовите проблеми отново изправят майката на ръба на бездомността. Така, с последните си 200 долара, Пола създава малка кетъринг фирма, наречена „Обяд и любов в чанта”.

Докато тя готви вкусни гозби, синовете й ги разнасят по различни адреси. По този начин през 1989 година започва шеметната кулинарна кариера на Пола Дийн.

Пола Дийн Книга

Най-забележителната част от пътуването на Пола към славата и богатството е, че тя успява да остане точно толкова истинска, здраво стъпила на земята и пълна с любов, колкото е била и преди 20 години. Днес известната кулинарка не е забравила откъде е тръгнала и помага финансово на самотни майки.

„Кралицата на маслото” както я наричат всичките й верни фенове, печели около 15 милиона годишно. Тя получава своите приходи от ресторанти, домакински съдове, прибори и уреди.

Само готварските й книги носят на Пола почти 9 милиона долара, а последната й „Кулинарна Библия на южняците” се превръща в световен бестселър.

Разбира се, никоя знаменитост не е застрахована от медийни скандали. Пола Дийн е съдена за расистко поведение, което води до вълна от обществено негодувание и редица компании, на които е рекламно лице, прекратяват договорите си с нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати