Името на Дейвид Роко е изключително популярно сред любителите на италианската кухня. Неговите семейни кулинарни предавания събират пред малкия екран малки и големи, които с удоволствие следят всеки негов готварски шедьовър.
Роденият в Торонто, Канада готвач има зад гърба си 3 издадени книги, носител е на множество награди и отличия, а списание Flare го обявява за един от Десетте човек, внасящи стил в живота. Точно такава е и храната, която приготвя – стилна, страстна и безкрайно вкусна.
Той не се стреми да впечатлява със сложни и засукани рецепти, а да накара хората да оценяват малките, но безкрайно важни неща в живота - глътката перфектно еспресо сутрин или обядът, споделен с цялото семейство.
Неведнъж Дейвид Роко е заявявал, че той всъщност не е готвач, а обикновен италианец. Сигурно това е и причината той да разделя времето си между Торонто и Флоренция, придружаван от жена си Нина Роко и трите им дечица.
В Dolce Vita, най-популярното кулинарно предаване на Дейвид Роко, той изследва италианската кухня и култура със своята съпруга и група добри приятели. Те се опитват да покажат истинския живот в града и провинцията, който тече със собствени обороти, като междувременно намират време и да приготвят някое вкусно ястие.
Неговият вкусен път към успеха започва още в гимназията, когато работи като модел за някои от най-големите модни агенции. Всъщност точно в този период Дейвид се запознава с жена си, докато и двамата посещават курс по актьорско майсторство.
Повратен момент за кулинарната му кариера е, когато семейството му се мести в Удбридж, квартал на Торонто, в който живее цялата италианска общност. Точно от тази топла и приятелска среда великият готвач черпи вдъхновение по-късно, в предаването Dolce Vita.
Но истинската любов към храната се заражда, когато Дейвид вече е студент и започва работа в ресторанта La Madonnina. Въпреки страстта към готвенето известният кулинар неведнъж е споделял, че винаги е обичал вкусната храна и ресторантьорския бизнес, но няма нищо бляскаво в него.
Коментари