С кариера, дълга повече от 30 години, Майкъл Киарело е един от най-обичаните готвачи в САЩ. В допълнение към своите кулинарни отличия, майстор-готвачът е съвършен винопроизводител, забележителен автор, неподправен телевизионен водещ и създател на един определен начин на живот в Напа, Калифорния.
Киарело, видно от фамилията, е потомък на италиански емигранти и с типичния си финес присажда италианското dolce vita сред щедростта, слънцето и лозята на Калифорния.
Долината Напа се превръща в истинска райска градина под грижите на Майкъл Киарело, който почита традициите, използва изпитани рецепти и местни продукти, готви и живее според сезоните. Най-важно за него, разбира се, е настроението.
Главният готвач и собственик на ресторанта Napa Valley Botteg се характеризира със средиземноморски стил на готвене, вдъхновен от южните си италиански корени.
Той е автор на шест възхвалявани готварски книги, а освен това е създател на марката Napa Style, която включва както специализирани храни, така и кухненска посуда и аксесоари за дома.
В пленителния свят на италианската кулинария има толкова рецепти, колкото и техни вариации. Всеки регион се гордее със своите открития, а знайни и незнайни автори са ги модифицирали взависимост от вкусовете и възможностите си.
И като става въпрос за авторски интерпретации на класически италиански рецепти, Майкъл Киарело е прочут сред критиката със зашеметяващото си песто дженовезе, истинският символ на италианската кулинария.
Майкъл Киарело, който е родом от Калабрия твърди, че песто е техника на приготвяне, а не конкретна рецепта и пропорции на продуктите.
В готварското си шоу знаменитият майстор-готвач представя храната по оригинален и неочакван начин, като отделя специално внимание и на виното, което я придружава.
Не е изключено да видите пържена риба, сервирана върху вестник, но по един изключително чаровен начин, който подсказва за освободеност и лекота. Един от водещите принципи на Майкъл Киарело е, че ако човек не помни какво е ял вчера, значи е било фаст фууд.
Коментари