Gotvach.bg»Статии»Кулинария
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Кулинария

Търсиш информация за Кулинария? Разгледай последните ни публикации и статии за Кулинария.
Готварските съдове в мексиканската кулинарияГотварските съдове в мексиканската кулинария
31 Май
В следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария: 1. Метате Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Съвети за млади кулинариСъвети за млади кулинари
05 Септ.
4
Затова младите кулинари трябва да бъдат въведени в чудния свят на кулинарията и да усвоят най-съществените неща, а с течение на времето, дори ще се смеят на въпросите, които са си задавали в началото. 1....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Френските кулинари готвят най-сладкоФренските кулинари готвят най-сладко
16 Април
Кулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света. Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс"....
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините....
Кулинарни специалитети с кестениКулинарни специалитети с кестени
22 Окт.
В сезона на кестените може да се насладите на сварени или печени кестени, поднесени с вкусен сос. Сварете или опечете на фурна кестените, докато поомекнат, но не чак като сварени моркови. Пригответе меден сос за кестени...
Кулинарен хороскоп на зодиитеКулинарен хороскоп на зодиите
22 Април
Козирозите обичат изтънчеността в кулинарията. Често страдат от нередовен стомах, затова трябва да му обърнат внимание. Подходящо месо е агнешкото, зеленчуци – цвекло и патладжани....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Открийте магията на това растение и неговите ползи, като го включите в следващото си кулинарно творение. Виж също кои са полезните свойства на филипендулата....
Кулинарни приложения на барбунаКулинарни приложения на барбуна
14 Януари
Пържен барбун Погрешно е да смятате, че най-доброто кулинарно приложение на барбуна е като го приготвите на скара....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително нискокалорична, тъй като почти 94 % от състава ѝ е вода....
Кулинарни специалитети от ЛионКулинарни специалитети от Лион
21 Септ.
В днешната статия, ще ви заведем на кулинарна разходка в един от градовете на Франция - Лион. Градът е получил признание за "столица" на френската кухня, както и за нейн символ....
Кулинарни традиции за БлаговещениеКулинарни традиции за Благовещение
25 Март
В България празникът е свързан не само с религиозни вярвания, но и с богати кулинарни традиции, които отразяват прехода към пролетта....
Кулинарно приложение на чедърКулинарно приложение на чедър
13 Февр.
Чедър е едно от най-известните английски сирена. То е с цвят на слонова кост и е с наситен вкус и аромат. Чедър зрее от шест месеца до пет години. Твърди се, че този млечен продукт е най-консумираното сирене в целия...
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
26 Юли
Турция е страна, в която искаме да направим не просто кулинарно пътешествие, а по-скоро истинска кулинарна одисея....