Зодията определя не само някои черти на характера, но и вкусови предпочитания към определени храни. Вижте храните, които са подходящи за различните зодии.
Овните най-много от всички трябва да наблягат на диетични храни. Те трябва да наблегнат на риба, овесени ядки и зеленчуци. Хубаво е да избягват пърженото месо и картофите. Много подходящи за овните са лукът, копърът и магданозът.
Телец – представителите на тази зодия трябва да знаят кога да спрат да ядат, защото лакомията е типична за тях. Телците се нуждаят от много плодове. Към ястията трява да включват и леки салати. Подправки за тях къри, карамфил, джоджен, копър, магданоз.
На масата на Близнаците често има пилешко. Те трябва да внимават с продуктите, които съдържат белтъчини – яйца, сирене, кашкавал, ядки. Наслаждават се на пикантни и горещи ястия. Подправки – ванилия, индийско орехче, джоджен.
Рак – по природа той е чревоугодник и задължително трябва да спазва диета. Приготвянето на месо за Ракът е истински ритуал. Обичат морските деликатеси. Подходящи подправки са канела, хрян, горчица, мащерка.
На масата на Лъвовете трябва да има пилешко и дивеч. Необходимо е да обръщат повече внимание на плодовете – сушени или свежи. Ако ще приготвяте вечеря за Лъв то тя трябва да е царствена – дивеч с винен сос, черен хайвер, сьомга, калкан. Подправки – пелин, карамфил, босилек, кориандър.
Девите трябва поддържат вегетарианска диета. Необходимо е да ограничат мазните пържени меса. Относно плодовете и зеленчуците могат да консумират неограничени количества. Подправки за тях – канела, кардамон, цикория, ванилия.
Везните са предразположени към болести на кръвоносната система, затова се препоръчват къпини и боровинки. Могат да консумират месо, но в малки количества. Трябва да избягват лютите ястия. Препоръчват се салати с много витамини. Подправки – мащерка, анасон, пелин, карамфил.
Скорпионът трябва да ограничи страстта си към лютото. Обича морски деликатеси. Подходящи за него са млечните продукти. Най-добрите зеленчуци за Скорпионите са цвекло, зеле и репички. Подправки – къри, кардамон, босилек, кориандър.
Стрелците трябва да сведат до минимум консумацията на месо. Препоръчва се консумацията на варива – боб, леща, грах. Могат да консумират зелена салата в неограничени количества. Подправки – чесън, магданоз, женшен.
Козирозите обичат изтънчеността в кулинарията. Често страдат от нередовен стомах, затова трябва да му обърнат внимание. Подходящо месо е агнешкото, зеленчуци – цвекло и патладжани. Подправки – карамфил, анасон, магданоз.
Водолеите трябва да избягват сладкото. Най-полезният плод за тях е смокинята. За закуска наблегнете на млечните продукти, не се лишавайте от зеленчукови салати. Харесват морските деликатеси. Подправки – джоджен, ванилия, магданоз.
Рибите са знакът, който най-често страда от хранителни натравяния. Трябва да внимават с консервирани риби, люти храни и пържени картофи. Пържени и печени риби обаче, в комбинация с леки салати им понасят чудесно. Подправки – къри, пипер, чесън, мащерка.
Коментари