Gotvach.bg»Избрани Колекции»Камамбер Рокфор или Горгонзола
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КамамберИстория на Камамбер
За първи път Камамбер е произведено от непастьоризирано краве мляко по ръчна технология през 18 век....
Горгонзола
Видове Горгонзола
Има няколко вида Горгонзола, които тръгват от трите основни - Горгондзола – Долче (сладко) и Натурале или Пиканте (с по-силен и...
Рокфор
Състав на Рокфор
Ако се чудите откъде идва специфичният мирис при сирена като Рокфор и Камамбер, то знайте, че това се дължи на разграждането на...
Производство на горгонзолаИма два вида сирене Горгонзола - Piccante (с по-остър вкус) и Dolce (със сладък оттенък).
Младото сирене Горгонзола има мек и маслен вкус....
1
Производство на рокфор
Оригиналното сирене Рокфор е само това, отлежавало в естествените пещери Cambalou в района на Рокфор сюр Сулзон....
Вкусни предложения с горгонзола
Ето и каква е рецептата:
Салата с горгонзола и смокини
Необходими продукти: зелена салата, 2 смокини, 4 домата, 130 г горгонзола, зехтин...
Вкусни предложения с рокфор
Пълнени круши с рокфор
Необходими продукти: 2 круши, 3 с.л. кафява захар, 2 с.л. пчелен мед, масло, канела, 100 г рокфор....
С какво да поднесем рокфор
Класическо е съчетанието на рокфор с цели орехови ядки.
Рокфорът се съчетава добре с бяло вино....
Рокфор - кралят на всички сирена
Тогава френският крал Шарл VI, очарован от качествата на сиренето Рокфор, предоставя на селяните от Рокфор сюр Сулзон изключителната привилегия за...
Дълголетието на французите се дължи на Рокфор
Оказва се, че отново консумацията на сиренето Рокфор спомага както бързото им разграждане....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 10
56
41
32
21
10
Дай твоята оценка: