Ако не сте се наситили на домати през август, имате още един месец, за да се насладите на сезонни пресни домати от всякакъв вид — червени, розови домати, чери домати, рома. Все още ще намерите много краставици, лятна тиква и костилкови плодове. Патладжаните и зеленият фасул достигат своя връх в началото на септември.
Ябълките са плодовете, които определят септември. Направихте ли вече планове да отидете да берете ябълки? Ще намерите също и изобилие от смокини и грозде.
Септември е месецът за зелени люти чушки от всякакъв вид — зелени люти чушки Hatch и Anaheim, перфектни за пълнене поблано и халапеньо. Ето кои са септемврийските плодове и зеленчуци, на които да заложите.
През септември хапвайте домати
Ако сте градинар, не забравяйте да оберете всичките си домати преди първото застудяване. Можете да направите пържени зелени домати, кьопоолу от зелени домати, едросмляна лютеница или просто да ги оставите на плота да узреят. В крайна сметка те ще станат червени.
Вкусни ябълки през септември
Време е за ябълково пюре и ябълков пай! Потърсете Йоанаголд, Фуджи, Златна превъзходна, както и Грани Смит за тръпчив вкус.
Приветствайте есента с една лесна ябълкова торта или просто хапвайте свежи тези сезонни плодове през септември!
Гроздето през септември е най-сладко
Попълнете цветовете на дъгата с различни сортове десертно грозде без семки. Защо не опитате да си приготвите домашен гроздов сок!
Септемврийски зелен боб
Потърсете хрупкав пресен зелен боб. Излезте от зоната си на комфорт и пробвайте паниран, пържен зелен боб на тиган, гарнирайте с една свежа салатка.
Смокините - плодовете на септември
Ако имате много смокини, опитайте да си приготвите сладко от смокини. Така ще може да се насладите на сладките плодове и през зимата. Разбира се има и много рецепти за смокинови сладкиши.
Патладжанът е кралят на есенните зеленчуци
Многофункционален продукт. Перфектен е за всякакви разядки, пасва в салати, а може и да се хапва просто грилован патладжан. Бъдете щедри с чесъна, патладжанът носи много на чесън и е вкоренен в традиционната българска трапеза. Опитайте пълнен патладжан и салати с патладжан.
Сезонните плодове и зеленчуци през септември са сочни, ароматни, вкусни. Събрали лъчите на слънцето, те са пълни с витамини и минерали. Направете ги част от своята трапеза и почерпете от всичките им полезни свойства и кулинарни качества.
Коментари