Храни, с които да прогоним апетита

Люто
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.24 лв.
Виж ››

Борбата с апетита понякога е безмилостна и колкото повече храна се приема, толкова по-голям глад се чувства. Всеки втори човек се бори с наднорменото си тегло, но надежда има.

Съществуват храни и подправки, които помагат в борбата с излишните килограми. Те създават чувство за ситост за по-дълго време и заедно с това са малко калорични.

Такъв страхотен начин за отслабване е добавянето на малко люто към ястието. Така ще се засили ароматът му, а и ще помогне за намаляването на апетита. Заложете на лютите чушки, които благодарение на съдържащия се в тях капсаицин намаляват чувствително апетита.

Отслабване

Добър избор ще бъде и чесън. Той съдържа алицин, благодарение на който се потиска гладът, а оттам намалява и количеството приета храна. Освен това е богат на витамин В1, В6, С и селен.

Към подправките, които имат способността да регулират апетита, спада и канелата. Тя способства за намаляване производството на инсулин, а оттам следва и намалено образуване на мазнини. Тя е подходяща подправка за хора с повишено телесно тегло, както и за тези, застрашени да развият захарен диабет.

Чашата вода също повлиява апетита, като трябва да се изпият поне две чаши преди храна, за да окажат те своята полза. Опитайте и със зелен чай. От 3 до 6 чаши дневно ускоряват дневния енергиен разход с до 40 %. Той също съдържа антиоксиданти, повлияващи лептина (хормон, потискащ апетита) в тялото, в следствие на което се намалява апетитът.

Сутрешната закуска с яйца и с резен лимон ще внесе в тялото нужните протеини, които ще помогнат да се създаде чувство за ситост за по-дълъг период от време. Лимоните забавят абсорбцията на захари, а витамин С помага за изработването на карнитин, който стимулира тялото да изгаря мазнини.

Плодовете, богати на фибри, регулират метаболизма и създават чувството за пълнота в корема. Така само с по ябълка преди основното хранене ще се приеме много по-малко храна от обичайното.

Доверете се и на водораслите. Те, попадайки в стомаха, се преработват като твърда храна и така човек огладнява по-трудно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати