Венецуелците остават без бира

Бира

Тежка прогноза застрашава любителите на бирата във Венецуела. В страната, в която се наблюдава недостиг дори на памперси и електрически крушки, сега може да се лиши и от студеното си пиво, съобщава Гардиън.

Изглежда тази опасност наистина е разтревожила населението на Венецуела и хората отчаяно търсят решение на проблема.

Местните са по-притеснени от възможността да останат без бира, отколкото от риска да се окажат без вода, учудват се от компанията Сервесерия Полар.

Същата фирма се явява доставчик на осемдесет процента от студената пенлива напитка в социалистическата латиноамериканска държава.

За жалост обаче, в последните дни на компанията ѝ се наложило да започне да затваря пивоварните си, защото закъсала с ечемика, хмела и другите суровини.

Според местните Венецуела е страна на илюзиите. Един от магазинерите коментира, че в търговския обект, в който работи, липсват мляко и бутилирана вода от няколко месеца, но сега, когато бирата е на път да изчезне, сред населението настава паника.

Наздравица

Всъщност до известна степен причината за засиленото търсене на бира тук са и нехарактерните жеги, които се наблюдават напоследък.

При обичайна температура от 23 градуса, сега местните са принудени на понасят 30-градусови горещини. Ето защо търсят спасение от топлото време в студеното пиво.

По-предприемчивите търговци, които рано са предвидили накъде отиват нещата, вече са изкупили голяма част от бирата и сега я предлагат на клиентелата си на по-високи цени, а любителите на пивото са принудени да си плащат солидно заради любовта към пенливото питие.

Започнах да пия тъмна бира, когато бях на тринадесет години. Бирата е нашата религия, заяви местен жител и предупреди, че ако тази напитка свърши, нещата ще станат опасни.

От Сервесерия Полар обаче са категорични, че ще стартират наново производството на бира, чак когато правителството одобри вноса на суровини от други страни.

А дотогава на венецуелците не им остава друго освен да се разхлаждат с вносно пиво, което за тяхно нещастие е в пъти по-скъпо от местната бира.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати