Тридневен рибен и миден фестивал предстои в Каварна

Миден и рибен фест 2015
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

На 4, 5 и 6 септември в Каварна ще се проведе Миден и рибен фест 2015 -та. И тази година по традиция на празника са поканени кметове, които ще демонстрират кулинарните си умения пред публиката.

Дванадесетото издание на феста ще бъде открито от кмета на Каварна – Цонко Цонев, който лично ще изненада гостите с приготвен от него специалитет.

В кметското готвене ще се включат още градоначалникът на Тутракан - Димитър Стефанов, както и кметът на град Елена - Дилян Млъзев. Tе казват, че за сега няма да споделят рецептите, по които ще готвят на фестивала.

Ястията, приготвени от кметовете, ще бъдат дегустирани и оценени от подбрано жури.

Миналата година Димитър Стефанов приготви за всички гости рибена чорба с дунавска риба, а колегата му от Карлово - Емил Кабаиванов, приготви балканска пъстърва с билки.

Калмари

През 2014-та Цонко Цонев изненада гостите в Каварна с кюфтенца от калмари, които изпържи в силно нагорещено олио и добави сладко-кисел сос. Бялото вино, по думите на кмета, най добре се съчетава с това блюдо.

Калмарите се сваряват леко, след което се нарязват на ситно, овалват се в галета, яйце, черен пипер и сол и се слагат подправките - джоджен, девесил, копър и лимон – каза за миналогодишното си ястие на феста кметът на Каварна.

На 4-ти кметовете ще готвят на открито в кухня, изнесена на централния площад в морския град. От 17 часа същия ден гостите на събитието ще могат да наблюдават кулинарната битка между градоначалниците.

Миден и рибен фест 2015 няма да мине и без музикална програма. И през трите дни на феста жителите и гости в Каварна ще се заредят с рок и поп настроение.

През първата вечер на сцената ще се изявяват Мариана Попова, Любо Киров и Дани Милев. Група Петте сезона и Тони Димитрова ще зарадват публиката с изпълнения в събота, а в неделя фестивала ще закрият рок групата Krossfiere.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати