За колко време се обработват плодовете и зеленчуците от стомаха?

Плодове
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Различните плодове и зеленчуци се обработват от стомаха за различно време. Така например лимоните се смилат за час и половина, а авокадото и червеното грозде – за час и 45 минути. Два часа отнема обработката на грейпфрута, черешите, боровинките и дивите плодове. С 15 минути повече е времето за смилане на ананаса, смокините, ягодите и крушите.

Обработването на фурмите, къпините, прасковите и цариградското грозде отнема два часа и половина. Още 15 минути отгоре са нужни на стомаха, за да се справи със сливите, кайсиите, дините и кокоса. Ябълките също се смилат за два часа и 45 минути, но за обработването на ябълковия сок е нужен само час и половина.

Три часа е необходимото време за обработка на бананите, а за нара и пъпеша са нужни цели три часа и 15 минути. За три часа и 45 минути се обработват дюлите.

Обработката на доматите отнема два часа, но когато са сварени, са нужни 15 минути по-малко. Чесънът също се обработва за два часа, а марулите и карфиола - с 15 минути повече. Разграждането на бамята и праза отнема два часа и половина, а два часа и 45 минути се обработва цвеклото.

Най-много време е нужно на стомаха, за да обработи киселото зеле. Поради естеството му и високата киселинност са нужни цели 4 часа и 30 минути, за да може продуктът да се разгради. За половин час по-малко време се обработва брюкселското зеле.

Стомах

По три часа е нужно на броколите, лещата, морковите, спанака, ориза, фасула, тиквите и царевицата, за да бъдат обработени и ценните им вещества да бъдат усвоени от организма. Почти в същия времеви диапазон са и грахът, картофите, краставиците, кормидът, ряпата и целината. С тези зеленчуци стомахът се справя за три часа и 15 минути.

Малко повече време е необходимо на стомаха да обработи червеното зеле и патладжана. За тях са нужни съответно три часа и 30 минути и три часа и 45 минути.

Обработката на всеки продукт от стомаха за всеки човек е индивидуален процес, зависещ от метаболизма. Все пак при повечето случаи абсорбцията на хранителните продукти от тялото при различните плодове и зеленчуци е подобна на гореизброените срокове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати