Внимание! Марс и Сникърс с пластмаса се продват в цяла Европа

Внимание! Марс и Сникърс с пластмаса се продват в цяла Европа

Партиди от шоколадовите десерти Марс и Сникърс се изтеглят от цял свят заради опасения, че могат да засегнат здравето на хората, които ги консумират. В сладкишите са открити частици пластмаса.

Държавите, в които започна акцията по изтегляне на лакомствата, са Франция, Испания, Италия, Белгия, Холандия, Германия и Великобритания, пише френското издание Le Monde.

От американската компания, произвеждащи Марс и Сникърс, не мога да определят броя на опасните десерти в търговската мрежа, но е известно, че всеки ден от фабриката излизат около 10 милиона от шоколадовите лакомства.

Популярните Милки Уей и Селебрейшънс също се произвеждат от тази компания, като и за тях има съмнения, че може да е опасни.

Не може да се каже със сигурност, че само споменатите по-горе страни са единствените, в които се продават опасните десертчета, казват френските медии и затова операцията ще се проведе в страни по цял свят.

Американския производител казва, че от пазара ще бъде изтеглена цялата партида със срок на годност между 19 юни 2016 година и 8 януари 2017 година. От компанията са убедени, че само в тази партита има пластмасови частици, които могат да предизвикат здравословни проблеми при поглъщане.

С настоящата акция искаме да предупредим всички потребители, които са купили десерт от споменатата партида, да не го консумират, заявяват представители на Марс и Сникърс.

Представители на фирмата във Франция поднасят и извинения за тревогите, причинили на клиентите си.

Все още не е ясно колко ще изгубят производителите от изтеглянето на фаталната партида.

Въпреки че американци са собствените на известните шоколадови десерти, те се произвежда в цех в Западна Германия, откъдето по всяка вероятност е излязла опасната партида сладкиши.

От Марс вече публикуваха на официалната си онлайн страница MarsDe всички свои продукти, които трябва да бъдат унищожени. Акцията е стартирала в 55 страни.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Янка Горанова
Същата новина току що я прочетох в сайта на БТВ.....доста притеснително, защото че сто си купувам такъв вид десертчета. Малките деца също си похапват. Не мога да си обясня, защо няма да ги изтеглят и от България при положение, че има такава опасност...
0
0