Пийте кафе срещу пролетна умора!

Кафета

След дългата и студена зима всички чакаме с нетърпение настъпването на пролетта. Наслаждаваме се на повече разходки из природата и приповдигнато настроение. Но с идването на по-топлото време и смяната на сезоните настъпва и така наречената пролетна умора.

Това е чувство на цялостна умора, сънливост, намалена работоспособности и липса на добра концентрация. Организмът ни се нуждае от пречистване на токсините, които са се натрупали в организма ни през дългите зимни месеци.

Тялото ни произвежда антиоксиданти, които си набавя от разнообразните храни и напитки, които консумираме. Според някой изследвания кафето е сред храните, които съдържат антиоксиданти. Това твърдение е обосновано и в класация, където кафето заема 6 място по най-много антиоксиданти в една типична порция.

Според някой учени, направили проучвания в САЩ и Европа, се твърди, че компонентите на разтворимото кафе, различни от кофеина, спомагат за метаболизма на глюкозата.

Разтворимото кафе е една от най-известните и разпространени напитки по света. Полифенолите са основният вид антиоксиданти във всяка една чаша кафе. Тези полифеноли спомагат за борбата на свободните радикали в нашия организъм, които се образуват ежедневно.

Кафе

По този начин се борим с хронични заболявания и забавяме преждевременното стареене.

Малко известен факт за кафето е, че то съдържа и хранителни фибри. След изследвания в Германия се установява, че съдържанието на тези хранителни фибри може да варират в зависимост от различни фактори като вида на кафето, степен на изпичане и начина на варене на самото кафе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
15.03.2016 16:19
Обичам да пия кафе, без значение кой сезон е .
0
0