Сандвичът с бекон е най-добрият лек против махмурлук

Беконче

Прочуване установи, че ако искате да се справите с махмурлука след тежка вечер, трябва да хапнете един сандвич с бекон. Сандвичът ускорява обмяната на веществата и помага на тялото да се справи след употребения алкохол.

Елин Робъртс от Университета в Нюкасъл твърди, че е важно да консумираме подходяща храна след запой, и задължително да избягваме продукти, които могат да изострят неприятните последствия от махмурлука.

Хлябът е сред продуктите с най-високо съдържание на въглехидрати, а беконът е пълен с протеини, които провокират образуването на аминокиселини, от които тялото се нуждае след прекаляване с алкохолните напитки.

Доктор Робъртс казва, че след консумация на големи количества алкохол тялото се нуждае от аминокиселини, за да се почувства отново добре.

Сандвич с бекон

Според изследванията хапването на един сандвич с бекон съдейства за възстановяването при махмурлук и дори само ако помиришете бекон, ще изпитате облекчение след бурната вечер.

Аминокиселините редуцират захарите в организма, които са се натрупали при употребят на алкохол. Мазнините в бекона също се оказват помощник при редуцирането на захарта.

Организмът ви спешно се нуждае от мазнини и дори хората, които са на диета, трябва да ги консумират сутринта, ако са прекалили с алкохолните напитки предната вечер, казват специалистите пред Дейли Телеграф.

Бекон

Дори само миризмата на бекон може да ви се отрази освежаващо. Нужно е само да поставите няколко парчета в тиган и са помиришете аромата им.

Челно място сред най-добрите храни срещу махмурлук заемат и яйцата, като може да ги хапнете пържени или варени. Чаша портокалов фреш също ще ви подейства добре.

В никакъв случай не бива да посягате към кафето, ако предната вечер сте пили повече. Избягвайте също пикантни и сладки храни, защото те допълнително ще раздразнят стомаха ви.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати