Ново Суперброколи ни лекува от хронични болести

Суперброколи

Суперброколи е един изключителен зеленчук. Много от хората поглеждат скептично към него, защото не им е много познат и естествено не го използват в своите рецепти. Но това е огромна загуба, защото зеленчукът помага в борбата срещу редица хронични заболявания, като се започне от диабет тип 2 и се стигне до болести на сърцето.

Редица изследователи са установили, че консумацията на зеленчука, съдържащ по-големи количества от полезното за здравето съединение глюкорафанин, регулира клетъчните процеси, които могат да предизвикат смъртоносни заболявания.

Суперброколито, колкото и странно да ви прозвучи, може да помогне и в борбата срещу затлъстяването и рака. Учени от Института за хранителни изследвания в Норуич създават специалната разновидност Beneforte.

Наскоро направено изследване, публикувано в списание American Journal of Clinical Nutrition, обясняват как действа Супеброколито срещу сериозни хронични болести, и как се подобрява метаболизмът на човек.

Проучването ни разкрива ефектa от суперзеленчука върху човешкия метаболизъм, казва професор Ричард Митън от Института за хранителни изследвания.

броколи

Проучването е поредното, което потвърждава ползата от редовното включване в менюто на кръстоцветни зеленчуци за добро здраве и предпазване от хронични заболявания - допълва и известната диетоложка Катрин Колинс и споделя още, че в нейното меню за седмица суперброколи присъства поне веднъж и съветва хората да започнат да го прилагат във своите рецепти, но без много дълга обработка, като на пара сготвен е най полезен.

Предлагам ви една рецепта за диабетици, за която са ви нужни: суперброколи на цветчета - 800 г, чесън - 2-3 скилидки, зехтин.

Броколи на тиган

Приготвяне: В незалепващ тиган с капак сипвате от зехтина. Дъното на тигана трябва да е покрито с мазнината, прибавяте чесъна и сотирате 2-3 минути, докато омекне. Добавяте броколито като покривате с капака и намалявате температурата на котлона.

Сотирайте около 5 минути, докато омекне. Сваляте от огъня, покривате и оставяте на страна за около 3 минути, зеленчукът трябва да стане светлозелен и хрупкав. Изваждате чесъна и сервирате по желание със бекон или друг вид месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати